Szolgáltatásaink

Szakszerűen és kegyeletteljesen végzett tevékenységeink biztos támaszt jelentenek mind a családok mind a hozzátartozók számára.


Online szertartás közvetítés

Korunk legmodernebb technológiáját használva, az interneten tudunk élő közvetítést biztosítani temetési szertartásainkról. A zárt közvetítést csak a szolgáltatást igénybe vevő hozzátartozó és az általa elektronikus levélben meghívottak láthatják otthoni számítógépükön, laptopjukon vagy okostelefonjukon.

A személyes megjelenésükben valamiért korlátozott rokonok és barátok a földrajzi távolság ellenére mégis együtt vehetnek részt szerettük temetési szertartásán.

További információt a +36/30-606-3804-es vagy a +36/30-606-3802-es telefonszámokon és a csmkegyeletikft@csmkegyeletikft.hu email címen kérhetnek vagy a KAPCSOLAT oldalról indított üzenetben tehetik ezt meg.

Koporsós temetés

Magyarország hagyományos temetési eljárása. Meglévő vagy új sírhelybe, kripta tulajdonlásakor a családi kripta épületébe kerülhet az elhunyt, a számára - a hozzátartozók által - kiválasztott koporsóban.

Urnás temetés

Az urnás temetéshez a hozzátartozók vagy a temettető választ díszurnát, melyet a szertartás során elhelyezhetünk meglévő vagy új sírhelybe, urnafalba, kriptába vagy akár altemplomba is.

Urnás temetésnél lehetőség van a vizes vagy a száraz szórás választására is. Ezekben az esetekben szóróparcella megváltása szükséges vagy egy, erre a célra kialakított temetői helyszín, mely vízsugár segítségével juttatja a hamvakat a földbe. Ezek a szertartások az előbbi feltételek miatt egyes temetőkben érhetők csak el.

Száraz szórásos temetés a Hódmezővásárhely Városi Köztemetőben (Kincses) és a Szeged Belvárosi temetőben lehetséges.

Vizes szórásos temetés szintén a Szeged Belvárosi temetőben kivitelezhető búcsúztatási szertartás.

Száraz hamvszórás

Száraz hamvszórót készíttettünk Hódmezővásárhelyen a Kincses temető területén található Városi Köztemetőben.

Az egyre többször felmerült igényeknek eleget téve alakítottuk ki az afrikai márványból készült száraz hamvszórót. Az építmény tetejére helyezett urnából egy üveghengeren át jutnak a hamvak a megszentelt földbe. Az ide temetett elhunytak örök emlékéről is gondoskodunk, igény esetén neveik a hamvszóró falán egységes kivitelezéssel kerülnek kiírásra.

Szolgáltatásunkról a hódmezővásárhelyi irodánkban és az alábbi telefonszámokon érdeklődhetnek a 06/62 534-985 vagy a 06/30 606-3802.

Vízbe temetés

A Csongrád Megyei Kegyeleti Kft. Szegeden, Mindszenten a Tisza folyóba, Makón a Maros folyóba vállal vízbe szórást vagy temetést. Szegeden a hamvakat egy igény szerint feldíszített, kulturált megjelenésű pontonhajóval visszük a kívánt helyszínre. Partnercégünk, a www.pontoonboat.hu 8-10 fős hajóiról kísérheti utolsó útjára szerettét. A vízbe temetés szertartásának megszervezésében, mint hajófoglalás, zene és hangosítás, virágdíszítés forduljon továbbra is bizalommal hozzánk, a hajóról és a vízi temetésről pedig tekintse meg alábbi képeket.

A vízbe temetés esetében egy természetes alapanyagú úszó urnát bocsájtunk vízre az elhunyt hamvaival. A vízbe szórásos szertartás alatt a hamvakat urna nélkül juttatjuk vissza a természetbe.

Projektoros kivetítés

Szertartásainkon már projektoros kivetítő is igénybe vehető. A projektor segítségével nagy felületen, egy vetítővásznon tudjuk megjeleníteni az elhunyt életének legjelentősebb pillanatait. A búcsúztató családdal és barátokkal megélt szép emlékek vagy tanulmányi, sport és szakmai sikerek mind feleleveníthetőek a szeretett, elhunyt személy életéből. A technikai részletek a szolgáltatás igénylésekor kerülnek egyeztetésre.

Halottszállítás

Halottszállító autóink a törvényben előírt paraméterekkel rendelkeznek. Az autók újszerű állapotúak, a halottszállításon túl temetésre is alkalmas, igényes külső és belső megjelenésű járművek (Ford Tranzit és Mercedes Vito).

Temető üzemeltetés

Csongrád megyében a hódmezővásárhelyi városi és katolikus, a mindszenti, ruzsai, zákányszéki temetőket és az ásotthalmi, a székkutasi, a pusztaszeri és a mártélyi ravatalozókat üzemeltetjük. Ennek értelmében a temetőkről és temetkezésről szóló többször módosított 1999. évi XLIII. törvény és a végrehajtásáról szóló 145/1999. (X.1.) kormány rendelet szerint, a temető tisztaságát és kulturált megjelenését a temető útjain, a szemétlerakó helyeken, a kutak környékén valamint a ravatalozót és annak környékét ellátjuk, ám a sírhelygondozás mindig a sírhelyet megváltó személy felelőssége.