V4-ek Nemzetközi Sírásó verseny.

Belejöttünk a versenyzésbe. A Trencsényben, két évente megrendezésre kerülő Slovak Funeral 2018. szakkiállítás kísérőrendezvényeként bonyolították le négy ország, 18 csapatának részvételével a V4-ek Nemzetközi Sírásó versenyt. Magyarországot a hazai győztes székesfehérvári csapat, az itthon második helyezett hódmezővásárhelyi Kegyeleti Kft. párosa és a zalaegerszegi team képviselte.

A hazai versenytől több részletében is eltért a szlovákiai megmérettetés. A helyszínt a kiállítás helyéhez igazították, tehát nem temetőben alakították ki a versenypályát. A másik nagy különbség, hogy egy rádiós reklámkampány keretén belül, a szlovák Rádió Anténa Rock csapata népszerűsítette az eseményt és arra buzdította a hallgatóit, hogy nevezzenek be ők is a sírásó versenyre. Ezzel a hírveréssel, öt civil csapatot toboroztak a versenyre. Hangulatában így kevésbé emlékeztetett egy szakmai kihívásra, de azt mindenképpen kidomborította, hogy mennyire embert próbáló feladat sírgödröt ásni. A megmérettetés közönségkapcsolati értéke is magasan pozitív eredményt mutatott, hiszen a rádió csapata folyamatosan kommunikált hallgatóságával a versenyről.

Más, merésznek tűnő megvilágításba helyezték az esemény népszerűsítését, de ezzel nem fogtak mellé. Csapatainkra továbbra is büszkék lehetünk, a második és a harmadik helyet is elhoztuk. Ezüstöt nyert a magyar bajnok Székes temetkezés csapata, a bronzérmet pedig a Csongrád Megyei Kegyeleti Kft. hozta el.

Gratulálunk a nehéz talajon is kiválóan teljesítő magyar küldöttségnek.