Ezüstérmesek lettünk a hatodik sírásó versenyen!

A versenynek a nyíregyházi Északi temető egyik, a nyughelyektől távoli üres parcellája adott otthont. A szombat reggeli regisztráció során 16 csapat húzott magának versenyhelyet. Az előzetes tudakozódásból már kiderült, a nyíregyházi föld kötöttnek ígérkezik. A rajt után az első ásónyomokból is látni lehetett, most nem fog porzani a talaj. A kemény föld és a tapasztalt versenytársak nehéz versenyt ígértek. A mi csaptunk is lendületesen, de erőbeosztással állt neki a 2 méter hosszú, 80 cm széles és 160 cm sírgödör kiásásának. Ezt a feladatot a versenyszabályzat szerint 2 óra időtartam alatt kellett teljesíteni. Versenyzőink 1 óra 12 perc 5 másodperc alatt küzdöttek meg a tömör talajjal és munkájuk gyorsasága valamint mérethelyes sírgödre a dobogó második fokára repítette őket.

A kollégáinkból álló szurkolócsapat és Varga György ügyvezető is büszkén gratulált a fiúknak és ezúton is elismerését fejezi ki a kiemelkedő teljesítményért.

Szép volt fiúk! Gratulálunk!

A verseny helyezettjei:

A versenyt a Paraklétosz 1. csapata nyerte. A csapat tagjai: Kiss László és Nagy Róbert. Időeredményük 52 perc 16 másodperc.

Második helyezett a Csongrád Megyei Kegyeleti Kft. válogatottja lett. A Fehér Zsolt és Horváth József alkotta csapat időeredménye 1 óra 12 perc 5 másodperc volt.

A dobogó harmadik fokára a Paraklétosz 3. csapata, a Rejtély Rt. állhatott fel Fülep Barnabás és Paska János személyében. Az ő idejük 1 óra 15 perc 18 másodperc.

A verseny hagyományai szerint különdíj is kiosztásra került. A Hantolás versenyszámban, amikor 15 perc alatt kell elkészíteni a lehető legszebb hantot a kiásott sírból, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. nyerte. Csapattagok: Mizda Tamás és Herceg Gyula.

Idei ráadás versenyszámként, a házigazda, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Kft. jóvoltából egy virágbeültetési megmérettetésre is sort kerítettünk. A feladat szerint 24 árvácskát kellett a hantba minél szebben, ízlésesebben beültetni, melyre 15 perc állt rendelkezésre. A nyertes a pécsi BIOKOM Nonprofit Kft. csapata lett. Walczer Roland és Puska Attila alkották e team-et.