Első Országos Mindenszenteki Mécsesgyújtás Csongrád-Csanád Megyében

Nagyon büszkék vagyunk a kezdeményezésben eddig vállalt szerepünkre, ám szeretnénk, ha kegyeleti kultúránk gyertyagyújtásos hagyományába még többeket, a legifjabb generációt is bevonhatnánk. Ehhez országos összefogásra volt szükség és egy modern, interaktív eseményre, amivel közösen egy kellemes, meghitt hangulatú emlékezéssé formáljuk az eltávozottak iránt érzett hiányt. A szeretteiket már elveszített temetőlátogatók közös megemlékezése közelebb hozta a magányosan gyászolókat egymáshoz. Többen beszélgetésbe elegyedtek a mécsesek meggyújtása közben, és voltak, akik ölelkeztek és vigaszt nyújtottak egymásnak a szíveket melengető mécses-kép felett.

Az eseményről készült médiaanyagok az alábbi linkeken hallgathatók és nézhetőek meg.

A Magyar Televízió M1 csatornája élő közvetítést adott az I. országos mécsesgyújtásról, amely erre a szövegre kattintva tekinthető meg.

A Kossuth rádió Napközben című műsorában 9:28:45 perctől hallhatunk interjút Varga Józseffel az MTFE elnökével és Varga Györggyel a Csongrád Megyei Kegyeleti Kft. ügyvezetőjével. Ide kattintva hallható a beszélgetés. 

A Promenad24.hu is beszámolt a csongrád megyei helyszínek mécsesgyújtásáról, a cikk ide kattintva nyitható meg.

A Csongrád-Csanád megyei helyszínek alkotásai pedig ide kattintva láthatóak.

Köszönjük a lelkes részvételt minden cégtulajdonos önkormányzatnak, dolgozóinknak és természetesen a temetőlátogatóknak, akik nélkül ez a megható esemény nem jöhetett volna létre.